Bruxelles

Bruxelles (1)

Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis

Jubelpark 10, 1000 Brussel

www.kmkg-mrah.be
info@kmkg.be
+ 32 2 741 73 31

Het Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis (KMKG) is een van de Belgische federale wetenschappelijke instellingen die afhankelijk zijn van het Federaal Wetenschapsbeleid (Belspo). Het museum herbergt voorwerpen en objecten van over de hele wereld (met uitzondering van Afrika ten zuiden van de Sahara) van de prehistorie tot in de 20ste eeuw. Een van de permanente inrichtingen van het museum is de afdeling Nationale Archeologie met de Prehistorie, Gallo-Romeinse en Merovingische collecties.
 
In de zalen uit de Merovingische periode worden acht graven van de begraafplaats van Harmignies (Henegouwen) gereconstrueerd om inzicht te verkrijgen in de begrafenispraktijken. Er worden ook vondsten tentoongesteld uit het recentelijk opgegraven grafveld van Grez-Doiceau (Brabant), met onder andere de inhoud van een van de rijkste vrouwengraven uit België: graf 146, beter bekend als van “Dame van Grez-Doiceau” met een mooie collectie juwelen (2de derde van 6de eeuw).
 
Twee waarheidsgetrouwe modellen stellen een textielatelier voor en een huis in aanbouw. Het religieuze leven wordt onder meer geïllustreerd door grafmonumenten en een zilveren lepel met Christusmonogram.

vidéos

1 Videos
NL FR ES